content image
content image- 1488798132

Pedicure & Medisch Pedicure

 
Pedicure

Tijdens deze behandeling worden de nagels geknipt en gemodelleerd. Eventuele likdoorns en ingegroeide nagels worden behandeld en overtollig eelt wordt verwijderd. Ter afsluiting worden de voeten verzorgd met een verfrissende crème. In de praktijk wordt gewerkt met de moderne nattechniek.

Nazorg van nagel- of huidaandoening

Likdoorns, ingegroeide nagels en schimmelinfecties hebben een nazorg nodig van soms meerdere malen. Zonder nazorg zal u niet direct van het probleem verlost zijn. Daarom is het zo belangrijk om even een kort bezoek te brengen zodat wij met alle zorg uw probleem kunnen oplossen.

Deze behandeling is uit te breiden met de volgende modules:
  • Voetmassage inclusief deel van het onderbeen
  • Lakken van de nagels
Wellfeet treatment

Pure verwennerij voor uw voeten. De huid van uw voeten ondergaat een scrubbehandeling, gevolgd door een voetmassage. Hierna wordt een verfrissend en hydraterend voetmasker aangebracht. De Wellfeet treatment kan ook in combinatie met een pedicure behandeling.

Medisch pedicure

Een medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit, kanker) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit.

Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen past ze o.a. anti-druktechnieken toe. Ook voor nagelprothesen- en reparaties kunt u bij een medisch pedicure terecht. Om ingegroeide nagels te reguleren plaatst ze nagelbeugels.

Ook is de medisch pedicure op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. De medisch pedicure weet wanneer zij moet doorverwijzen naar andere disciplines, zoals en podotherapeut.

Alle (medisch) pedicures voldoen aan de strenge eisen en zijn vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP). Voor zorgverzekeraars biedt registratie in het KRP garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde pedicures. Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen en voorwaarden, is bijscholing verplicht. Uw voeten zijn bij BeautySalon Esther in goede handen. Naast deze registratie bij het KRP zijn wij ook getoetst en lid van ProVoet, branche organisatie voor pedicures.