content image
content image- 1488798132
This phantom sticky

Massage bij kanker

Massage bij kanker    

Wanneer er kanker bij u geconstateerd wordt, is ineens alles onzeker. Uw wereld staat op zijn kop, u wordt geconfronteerd met medische onderzoeken en behandelingen en tevens vergt het emotioneel veel van u.

Massage bij kanker geeft ondersteuning bij uw herstel, maar kan geen genezing bieden. Ontspanning zowel lichamelijk als geestelijk is dan heel welkom. Massage kan ervoor zorgen dat u op een positieve manier weer contact en vertrouwen krijgt met uw eigen lichaam. Symptomen, zoals pijn, vermoeidheid, emotie en stress kunnen verminderen.

Voor wie
Iedereen die kanker heeft, in de behandelfase, palliatieve fase of kanker heeft gehad, kan zich laten masseren. Uw lijf heeft of moet op dit moment veel doorstaan en door behandelingen, zoals chemotherapie, radiotherapie of hormoonbehandelingen is uw lichaam uit balans.                                  

Vaak is er een operatie geweest en-of zijn er lymfeklieren verwijderd, dit vraagt om een massage die ervoor zorgt dat uw lichaam niet nog verder uit balans raakt. Het is fijn om even te kunnen ontspannen in een warme sfeervolle, rustige ruimte, waar niks moet en u alleen hoeft te genieten.

Wat kunt u verwachten  
Voordat we gaan beginnen stuur ik u via de mail een intakeformulier toe, die u thuis rustig op het gemak kunt invullen en terugsturen. Tijdens het eerste consult nemen we de vragenlijst nog samen door en wordt de massage aangepast op uw conditie van dit moment.

Opleiding                                                                                                                                          
Mijn specialisatie “Massage bij kanker” heb ik gevolgd en positief afgerond bij Instituut Massage bij Kanker. Tevens ben ik aangesloten bij het “Netwerk Massage bij Kanker”.                                                                                  

Praktijkervaring heb ik onder andere opgedaan in het MCH Westeinde ziekenhuis, waar ik op de afdeling oncologie mensen heb gemasseerd. De massages vinden plaats in mijn eigen praktijk, maar als dat door het proces van de ziekte niet meer mogelijk is, kan ik in overleg ook bij u thuis komen. Indien nodig neem ik concant op met uw specialist, lymfoedeemtherapeut of huisarts. Voor informatie kunt u ook kijken op: www.instituutmassagebijkanker.nl

content image